Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 06. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

ogres

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 397
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Mé úpěchy mě demotivují

24. 06. 2012

Plácám se v tom a plácám. Mým největším kamenem úrazu jsou kupodivu mé dosavadní výsledky. Rodila jsem se 118kg a nyní mám trošku pod 90kg. Chce se mi řvát - kdo z vás ve svém životě zhubl 30kg?!?!? Já vím, jsou takové, ale třeba v mém okolí takových lidí moc neznám. Jenže je rozdíl mít 174/90 a nebo 174/70. Mít tu druhou míru, tak by byli všichni z toho paf, obdivně by na mě koukali, gratulovali by mi, jak krásně jsem hubená, štíhlá, jak super vypadám. Ale já jsem majitelka té větší míry. Jj sem tam se někdo zeptal, jestli už jsem zhubla všechno, co jsem v těhotenství nabrala. A já hrdě hlásila, že ano, že těch hnusných 30kg mám z krku. Ale nikdo obdivně nevískal, neskákal, nechválil postavu. Jenom uznale řekli, že je to hezké a pokračovalo se v jiné konverzaci.
To je taaaaaaaaak nespravedlivé. :-(
Budu se muset zakousnout a ještě nějaké ty kila shodit. Ale bojím se, že moje přirozená hmotností hranice se za chvíli přiblíží a já se pak budu trápit s jídlem. Jako mít permanentně hlad, to není můj cíl. Vyzkoušela jsem si to v pátek. Kdy jsem podle STOBu jedla na 7000kJ a šla na kolo na skoro 2 hodiny. Ten glykemický šok, co jsem měla já, bych nepřála ani svému nejúhlavnějšímu nepříteli... Proč doprčič ten semafor celkového příjmu na mě řve červeně?!?!? Copak jsem na tom kole nebyla dostatečně dlouho, abych si ten příjem dala zase do latě? Proč se kJ neodečítají, když se člověk hýbe? Tohle je další věc, co mě demotivuje...
Nevím, jak to se mnou bude dál. Zřejmě nebudu nikdy modelka. Ale chtěla bych se dostat na 80kg. Co myslíte, budou pak už lidé obdivně chválit?
Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 07. 2012 14:19
Ano, všechno platí! Jsou štíhle kočky, mezi které se můžeš těšit, že budeš za chvíli patřit (je to o Tvém pocitu, ne pouze o kg, na to si hrají akurát ženy - muži to tak nevnímají! a kvůli můrám se přece nebudeš trápit) a koukej kolem sebe, kolik je tam lidí, kteří by taaaak potřebovali začít se sebou něco dělat a ani je to nenapadne - takže Ty jsi LEPŠÍ a hurá :) A vždycky bude někdo, kdo Ti (chtěně či nechtěně) ublíží.... ale věř, že čím víc zhubneš (nebo se udržíš, kde jsi) a budeš se cítit líp - budeš na sebe hrdá a budeš sebevědomá - tím míň Tě to bude trápit ;) Takže to děláš proto, aby Tě nikdo nerozhodil a zároveň i pro sebe :)
08. 07. 2012 15:28
jseš dobrá dát tolik kil dolů smekám klobouk podívej se na některý mladý holky hlavně,když mají bokovky okolo pneumatiku jako hrom a ještě jim leze zezadu zadek který mají těmi kalhotami přeřízlí to je pěkný fuj tajb a myslí si jak nejsou IN
08. 07. 2012 12:33
Nesmíš hubnout pro ostatní, ale pro sebe!
08. 07. 2012 11:02
přesně co napsala modravelryba jsem ti chtěla říct,důležité je že máš zdravé mimi :-)
25. 06. 2012 22:10
nikdo z nás nemá na čele napsáno, kolik měří a váží. Lidé kolem nás nevnímají, jeslti máme o pět deset kilo víc nebo míň, ale spíš jestli nám to sluší, a na tom se podílí i to, co máme na sobě, jak jsme upravené a zejména co z nás vyzařuje. Jasně že ten, komu to leze přes stovku a nemůže to udýchat, to tou fasádou moc nezachrání, ale to po 30 shozených kilech a když vydržíš dvě hodiny na kole určitě není Tvůj případ. Určitě shodíš i dalších 10 a víc kilo, pokud budeš chtít a určitě se budeš pak i lépe cítit, ale okolí určitě spíš zareaguje na nový účes nebo vhodně vybraný nový kousek do šatníku. A hlavně když se nebudeš sama na sebe zlobit a budeš zářit jako sluníčko.
25. 06. 2012 14:34
nikdo tě nepochválí sama sebe pochval ušla jsi kus cesty je to jen tvůj úspěch a neříkej že se necítíš líp když jsi odhodila 30kg závaží. Ještě cesta pokračuje a jednou dojdeš svého cíle.No a co se týče těch mladých kočey jsou ještě svobodné bezdětne a mají nadváhu a potřebovaly by se sebou něco udělat tak hlabu vzhuru a ty hubeňourky proto jak vypadají nic neudělaly mají to prostě v genech
25. 06. 2012 12:07
Milá Ogres, je obdivuhodné, jaký výsledek jsi dosáhla - pro své zdraví, pro svůj vzhled a navíc máš krásného prcka!!! Kdo nemá kila navíc - těžko může pochopit. Nedokáže se vžít do našich pocitů a ani nechce. U nás v Čechách je takový jev, že si hodně stěžujeme, kritizujeme, ale málo chválíme!!!! Zapomíná se na to v rodině, mezi kamarádkami, spolupracovníky atd. atd. A přitom je to tak velká motivace! Takže nesmutni! Myslím si, že podobné pocity jako ty tu má hodně žen, ale třeba si to nechávají pro sebe. Trochu se zklidni, koukni do zrcadla a pochval sama sebe - za to, že jsi zdravá a žes porodila zdravé dítě, které vychováváš......přeju ti hodně sil a moc ti držím palce!!!!!
25. 06. 2012 11:51
Já myslím, že je skvělé co jsi dokázala. Jsem na stobu také krátce a nejsem si jistá, co a jak. Ale je to docela fajn. Budu držet palce a hodně dalších úspěchů.
25. 06. 2012 11:33
Já jsem taky čerstvě po porodu (přibrala jsem 13kg z toho mám 10dole) a o zbytek se musím postarat už sama. Porod je velký zásah do těla a přece nemůžu chtít být krásná a štíhlá za 2 měsíce po porodu, když malou jsem nosila v bříšku 9 měsíců... Jenom to je opravdu o tom co má člověk v hlavě a jak se cítí!!! Já chodím každý den pokud počasí přeje na 2-3 svižnější procházky s kočárkem, a občas si zajdu do fitka si zacvičit. Příjem mám taky 7000 nastavených a stačí opravdu k pohybu procházka, starost o domácnost a dítě a budeš mít i zelený semafor.. Já zprvu bojovala ještě před těhu tady se semafory. pořád mi svítily červeně. A teď když vím co a jak jsem v zeleném (občas žlutém - ).... Mým snem je dostat se na váhu 79 (nyní mám 90). Takže se můžeme do boje pustit klidně spolu a podporovat se a říkat si co a jak :) Nejdůležitější je si věřit a nepodléhat depresím!!!!
25. 06. 2012 11:30
Připojuju se: 30 kilo je parádních a skvělých a pochvaly zatraceně hodných!!! Takže chválím a obdivuju! Jestli cvičíš, nemáš naopak příjem nastavený nízko? Zadala jsi aktivitu? Při tvé výšce a váze by to mohlo být s pohybem klidně i víc. A neboj se toho! A když máš někdy takový větší výdej, doplňuj cukry bez ohledu na semaforky! Džus, kousek ovoce, klidně i třeba celozrnná sušenka. Toho se taky neboj. Semafor není všemocný. Na mě třeba zas tak úplně neplatí a nefunguje;-) Takže když pojedeš příště na 2 hodiny na kolo, dej si banán, i kdybys měla ten den zčervenat.
25. 06. 2012 11:00
Jo,hlava je potvora....... Vloni po úspěšně zhubnutých 25ti kilech,jsem si připadala krásně hubená a dneska,po roce se stejnou váhou,si připadám děsně tlustá :-( A to vlastně jsem,protože bych potřebovala dát dolů ještě jednou tolik. Když si stoupnu před zrcadlo a vidím ta strhaná stehna,vak převislé kůže na břiše a vytahaná prsa a uvědomím si,že tohle se bez plastika,na kterého nemám,už nespraví,tak to je taky dost depresivní.Ne,já se z toho nehroutím.Jsem povahou optimista a tak si říkám,že budu dělat všechno proto,abych se cítila dobře.Hlídám si jídelníček,cvičím,posiluju a kupuju si stahovací prádlo.Nejsi v tom sama.Držím ti palce a přeju,aby se ti dařilo :-))
25. 06. 2012 10:54
Jéje, na pohledy mladých slečen nesmíš dát. Neví nic - a ani toho pěknýho prcka zatím ještě neocení. A jestli tě to trápí, tak si řekni: však ono na vás taky jednou dojde ;-) A ty mrňata nám za tu následnou práci s hubnutím stojí, ne? :-)
25. 06. 2012 10:35
no až zas tak vymakané, kočko, to není. Na začátku cyklu si astavíš, kolik chceš cvičit, podle toho by ti to nastavilo příme a semiše by pak neřvaly. Když na to chceš jít víc vědecky, nech si změřit "bazál" na některém z přístrojů. Není to tak drahé (i plná cena je cca 300 Kč a jsou i akce za pár kaček), pak můžeš přesněji naštelovat příjem a výdej. Víš, co je hlavní? Že hubneš! Když je tělo schopné nabrat ten správný trend, tak je to super.
25. 06. 2012 10:34
Já začala na 108kg a dnes jsem se dostala na 85,9 :) ....je to sice jen 22kg pryč ale já mám pocit, že to na mě nejde pořád poznat :-D, rodinu mám daleko,přítel se mě snaží chválit,ale jelikož mě vidí každý den tak dle mě ani nevidí objektivně že hubnu :-D a občas se najde někdo kdo mi řekne,páni vy jste tu byla před měsícem a zdáte se mi hubenější :-D ale není to tak často,nikdo mě tu ani nezná :-D tím chci říct, že chvály a porozumění se člověk dočká jen tady na Stobu nebo pak sám od sebe :) Nevzdávej to a jdi za svou vysněnou váhou :) a pokud Ti chybí že se ti neodečítá výdej od přijmu, tak si zkus dělat jídelníček na www.kaloricketabulky.cz , člověka aspon nestresují semaforky,je to rychlejší a přitom ví kolik má za celý den B,T,S :) tím nepropaguju jinou stránku, ale mě vyhovuje :) na stobu si to občas jídelák překontroluju, ale už se nestresuju barvama :-D
25. 06. 2012 10:16
a co se týče ukazatelů- kj si odečtěte sama v oku. příjem-výdej a hned máte závěrečnej příjem za den o ty tisíce kj výdeje menší.jo,mohlo by to tady rovnou ukazovat. nechápu význam slova glykemický šok,vy jste na sobě něco pozorovala? protože já se hýbu stejně,jím na 5000 acítím se fajn...asi je to tím že vážím krapet míň. ale mě vytočila jiná věc-měla jsem nedostatek sacharidů tak jsem si zkusmo přiklepla 30g chlebíka. a naskočily mi bílkoviny o dalších 12 % !! tak co to tady sakra je? myslím že kalkulativní výpočet hodnoty by měl být orientační,tady tpo háže 6-7 000 nějak tak všem,ale to neznamená,že v životě nám to vyhovuje. na mě je 6000 zbytečně moc,spíš než na kalorie bych hleděla na sklatbu jídelníčku a to zda důkladně dodržuju rozporcování během dne.pokud jste zdravá,musí to jít.
25. 06. 2012 10:12
tu první stať znám..hubla jsem v době kdy jsem měla zdravý mladý organismus,šlo to skoro samo. jenže mě taky nikdo nechválil,naopak..najednou zmizelo mé pravé já a všichni viděli jen sexy stehna,menší,lepší prsa a kulatej zadek,kvůli kterýmu pořvávali hnusný věci. to,že mám velký prsa,neznamená,že jsem nějaká nadržená nechutná nymfa.jenže to lidem nevysvětlíte. to,co jsem celý život vyznávala zmizelo a každý si byl najednou 100% jist,že jsem šlapka,fena,nevěrnice apod.jen proto,že vypadám líp.proto nikdy nehubněte kvůli druhým,nikdy nečekejte na jejich chválu.tý se dočkáte jen od těch,kteří vás milují.
25. 06. 2012 09:51
Já sem byla totiž včera na koupališti a fakt mě to dožralo. Místo abych byla na sebe pyšná, tak jsem si tam připadala příšerně. Jdeš okolo těch mladých a úplně vidíš v obličejích těch ultra lehkých slečen jakože panebože, njn ona má dítě, ale takhle dopadnout nechci, ta je teda rozežraná! Přitom jsem jako hrdá matky pyšně hlídala své dítě, které, když jsem ho konečně dostala z vody, bylo neuvěřitelně roztomilé v župánku a slunečních brýlích. Dokonce za mnou přišla známá mi říct, že takhle je malý úplně boží :-D.
Jenže malý má 17 měsíců a popravdě, nebyl snad den, kdy bych si řekla, teď už jsem s postavou spokojená. I když mám být na co hrdá, tak vlastně vypadám příšerně. :roll: Prostě nikdo nepřiběhne a neřekne, ty jo, vypadáš super, kolik že jsi to shodila? A já bych pyšně hlásila 30kg. Jelikož jsou dnešní měřítka nastaveny jinak, tak tak maximálně řeknou, jj je tě trochu míň a v duchu si myslí, že ještě klidně jednou tolik dolů by to chtělo. :nevim: :nevim: No a já ještě k tomu s většími či menšímy úspěchy rok stagnuji kolem té váhy, co mám teď. Takže shozená kila byla shozena správně, jojo efekt nemám. Ale nějak nemůžu najít vnitřní sílu k pokračování. Proto jsem taky teď začala se semaforkama, přijde mi to hezké, vidět to černé na bílém, kolik sním, jak se hýbu a zelená je hezká barva. Bohužel u těch červených mám ten pocit, co jsem popsala - že by se to mělo kompenzovat :-P
25. 06. 2012 09:37
Nedalo mi to a ještě jednou se sem vracím - kvůli tvému příjmu. Zkus teď nějakou dobu udržovat. Je možné, že budeš i nadále hubnout, protože ve skutečnosti potřebuješ na svou zátěž víc jídla. Takových tady už "pár" bylo, kdo žasli, že přestali hubnout při hubnutí a začali hubnout při udržování ;-) Na mě výpočty sebekoučinku taky nesedí.
25. 06. 2012 09:24
Připojuji se ke gratulantům - 30 je skwjelý výkon! (rozšiřuji tvůj seznam obdivovatelů a chválím). To ale není důležité, protože to neděláš pro mne (ani pro ostatní), ale pro sebe.
Myslím, že kdybys zaskočila do nějakého toho světa zdraví, tak tě proměří a nastaví ti optimální příjem a výdej... stojí to nějaké koruny, ale pokud to nezvládáš sama, tak asi není jiná cesta....
25. 06. 2012 09:09
Jestli jsi zhubla 30 kg, je to obrovský úspěch a nepřehlédnutelné plus pro tvoji postavu a pro tvoje zdraví.Gratuluji a obdivuji!!! Myslím, že by to teď chtělo hlavně srovnat psychiku a trošku zvolnit, poradit se případně s odborníky, kolik kJ bys měla jíst v relaci s pohybem,kolik mít pohybu a jaký, každý jsme jiný, třeba ti nevyhovuji zprůměrované tabulky. Proč by jsi se měla trápit hladem a mít glykemické šoky?!? Vezmi rozum do hrsti a nenervuj se! Jak píšeš, uznání od okolí se ti dostalo, určitě tě časem někdo pochválí emočněji,piš víc sem a udělej si fotogalerii,pro mnoho lidí zde budeš velkou motivací a jistě bude i vydatné chváleníčko:-)) Ale přeci nehubneš JENOM proto, aby tě někdo chválil !!!
25. 06. 2012 08:57
Nic si z toho nedělej, to je jen lidská závist z toho, že se někomu něco povedlo. Myslím si, že můžeš být hrdá sama na sebe a nehledět na okolí, i když chápu, že to bolí....
25. 06. 2012 08:56
Gratuluju k mínus 30 kilům, pro mě je tvůj výkon opravdu motivující. A že ostatní nechválí? Ty víš, co jsi dokázala a jsi opravdu dobrá. Určitě se cítíš líp. A to je nejdůležitější. Buď v pohodě a ono to půjde. I když třeba pomaleji. :) Máš můj obdiv.
25. 06. 2012 08:53
Ahojky, gratuluji k úbytku nabraných kg v těhotenství, mě bohužel po těhu zůstali a ještě jsem k nim pár přidala, než jsem se pustila do hubnutí ;-). Jinak s tím příjmem co máš vydržet jde, ale je to otázka 2 nebo 3 dní, kdy tělo bude hlásit, že má hlad, ale jak si zvykne tak to bude v pohodě ;-) a pak už ani ten hlad nepocítíš ;-)
Jinak lidi až začneš hubnou chválit budou, já mám k dnešnímu dni dole 19,2 kg a od těch 15 kg slyším z každé strany "jak to děláš" atd ;-) a že mi to sluší ;-) já začínala hubnout ze 102,8 kg :-(
25. 06. 2012 08:27
Já obdivně chválím. Třicet kilo je opravdu skvělý výkon. Ale vím, jak to myslíš. Já neměla tak váhové rozdíly, ale vím jak to myslíš. Raduji se z toho, že si lidé z mého okolí všimli, že vypadám lépe. Ale zároveň si uvědomuji, že neznámí kolemjdoucí, kteří se na mne dívají nevidí ženskou, která má za sebou úspěšnou bitvu s 16ti kilogramy, ale ženskou, která má pár kilo navíc a potřebovala by zhubnout a žádný chlap se neotočí s obdivným hvízdnutím. Nj je to tak, už jsem to tu taky někde psala. Čím lépe vypadám - tím víc si uvědomuji ty zbylé vady - je to vážně děsné.... Ale neboj - my se s tím popereme :-)
25. 06. 2012 08:25
Ahoj :)) ... začala jsem na 103 kg a dneska mám 76 ... čím méně mám kg, tím méně mám hlad a přejídací chutě, neboj, metabolizmus se ti spraví, čím je tělo hubenější, tím je spokojenější... dělej to pro sebe a pro svoje zdraví a hlavně KLÍDEK :))) půjde to dolů, neboj, chce to jen vydržet a být v pohodě ! držím palce !!!!
25. 06. 2012 08:24
Je to báječný úspěch. A teď by to chtělo asi chvilku nehubnout a jen udržovat, ať se tělo i mysl přizpůsobí "novému" tělu, pak to půjde zase s optimismem.
25. 06. 2012 08:19
Souhlasím s komentáři níže. 30 kilo je naprosto úžasný úspěch, moc ti k tomu gratuluju! :-) A držím palce, aby ti to tak šlo dál!
25. 06. 2012 08:15
Ahoj, jsi úžasná, těch 30 kilo dolů je už pořádnej kus práce a jestli někdo nechválí jak bys potřebovala, tak se s každým úspěchem pochlub pravidelně s námi, vždyť pro hodně lidí jsi velká inspirace. Chápu, že od rodiny a blízkých by to potěšilo daleko více, ale děláš to hlavně pro sebe.
25. 06. 2012 07:54
Ahoj, vím, že někdy přijde chvíle, kdy člověk čeká velkou pochvalu, ale zkus se na to podívat tak, že lidé třeba nemají ve zvyku obdivně výskat a skákat, zkrátka jejich normální reakce jsou mírnější... nemají prostě "výskací" temperament ;-) A pokud uznale řekli, že to je hezký úspěch, tak opravdu upřímně pochválili...
25. 06. 2012 07:48
Připojuji se k názorům pode mnou,musíš to dělat pro sebe ne pro okolí :-)
25. 06. 2012 07:21
Základ je, že to člověk musí dělat pro sebe a ne pro okolí, aby ho chválilo. Pak motivace je mizerná a člověk to pro prvním neúspěchu vzdá.
25. 06. 2012 07:04
Jen ten, kdo ví, jak těžké je KAŽDÉ kilo, ať se začíná na nakékoli váze, může docenit, jaké to je dát jich 30, jsi výborná. A chválit budou, uvidíš:o)
25. 06. 2012 02:36
Ahoj.
Když ono to je hrozně těžký, ale aspoň ti připomenu dávnou pravdu, že se nikdy nezavděčíš všem. Podívej, mně taky plno lidí říká, jak jsem přibral a že mám břicho, na druhou stranu mi ale taky říkaj, že konečně vypadám jako chlap, a né jako kluk. To si prostě nevybereš.
Nicméně, ještě jednu věc ti chci říct. Nemysli, že ty semaforky musí být zelené vždycky. Někdy to prostě nevyjde, ale když ti semaforek pohybu svítí zeleně, tak přece tolik nevadí, že je semaforek příjmu oranžový.
A hlavně, spočítal jsem si, že máš v jídlokoučinku denní průměr 16,5, což je krásný!!!
No, snad ti má slova aspoň trošku pomůžou.
25. 06. 2012 00:20
Věř tomu, že se najdou lidé, kteří tě budou obdivně chválit a taky se připrav na ty, co ti to budou rozmlouvat ( aby jsi už nehubla ). Ne, nezbláznila jsem se!!! Od února jsem shodila 12 kg. Teď už sleduju spíš metr, než váhu, protože jezdím hodně na kole. Našlo se dost lidí, kteří chválí - a co si budeme namlouvat, to potěší snad každého, ale našli se v mém okolí dva lidi, který měli opačný reakce. Kamarádka mi to sice říká ze srandy, ale pokaždé když se potkáme mi říká že jsem magor a pak jedna paní z práce, ta se do mně tuhle pustila s tím, ať už toho nechám, že jsem hrozně zestárla a že mi to už nesluší a tak... Vím že každá pochvala potěší, ale důležitější je, aby jsi byla spokojená ty sama. Držím palečky a přeji hóóódně obdivných pohledů :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři